Evenementenbureau Tilburg Brabant Event Bureau 103

De feestelijke overdracht van de Leerfabriek KVL. Deze overdracht luidt de transitie in van de Ambachtsplaats voor creativiTIJD naar ‘Ambachtsplaats 2.0’. Met passie, maatwerk en expertise gaat Polimeks hiermee van start. Niemand minder dan De Turks-Nederlandse zangeres Karsu gaf tijdens dit event een mini-concert!

De provincie Noord-Brabant heeft de gebouwen aangekocht in 2013 en is toen begonnen met het concept ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’. Het herbestemmen van de oude Oisterwijkse leerfabriek vergde creatieve oplossingen en een langetermijnvisie. Van een verlaten terrein is de Leerfabriek KVL uitgegroeid tot een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Vandaag de dag is het een serieus ondernemersplatform met 65 bedrijven en dagelijks zo’n 500 bezoekers.

De provincie heeft in Polimeks een goede partij gevonden waar zij vol vertrouwen de sleutel aan overdragen. Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant: “KVL is een beeldbepalend pand in Oisterwijk en drager van een prachtig verhaal over de leerindustrie, dat een plek heeft gekregen in de Brabantse verhaallijn Innovatief Brabant. Wij zijn blij dat de nieuwe eigenaar die geschiedenis niet alleen respecteert, maar ook een plaats geeft in de toekomst. Voor ons als provincie is dat erg belangrijk. Ik wens ze daar heel veel succes bij!”

Namens de gemeente heette burgemeester Hans Janssen Polimeks van harte welkom in Oisterwijk: “Met de komst van Polimeks begint een nieuw hoofdstuk in het boek KVL. De ontwikkeling tot Ambachtsplaats 2.0 maakt KVL nog meer een gewilde plek om op te wonen, werken en recreëren. Een bijzondere plek om als gast van Oisterwijk te zijn.”

Projectleider Cagri Savasan: “Wij willen hier vol enthousiasme en motivatie van start gaan met de ‘Ambachtsplaats 2.0’. Bij het U-gebouw ontwikkelen we een sociale ruimte met een hotel, residentiële ruimtes en ateliers. De verbeteringen van De Kazerne, Machinekamer inclusief het Ketelhuis en ook de hoofdgebouwen beginnen nu!”

Polimeks is in 1995 opgericht en haar hoofdkantoor is gevestigd in Istanboel. Het bedrijf geniet internationaal aanzien vanwege hun architectonische gebouwen en hoogstaande engineering. Verspreid over de wereld hebben zij reeds 134 grootschalige projecten voltooid, die stuk voor stuk een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de bebouwde omgeving en cultuur.

OPDRACHTGEVER
Polimeks

TYPE
Sleuteloverdracht

DUUR
1 dag

AANTAL
200+

SERVICES
on-site evenement management, catering, techniek, venue management, entertainment, event marketing, relatie marketing, styling & decoratie.

Evenementenbureau Tilburg Brabant Event Bureau 101
Evenementenbureau Tilburg Brabant Event Bureau 102